Bliv medlem af FAK

Derfor er det vigtigt at du er medlem af a-kassen

Meld dig ind


Som medlem af FAK står du stærkere i dit arbejdsliv:

  • Vi kender både din uddannelse og dit fag - uanset om du er elektriker, blik og rørarbejder, maler, artist eller fisker. 
  • Vi er sammen med Dansk El-Forbund, Blik og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Dansk Artistforbund og Fiskernes Forbund med til at udvikle dit fag.
  • Vi kender dit fag og de udfordringer, du kan møde, hvis du bliver ledig. 
  • Vi har ansvaret for at udbetale bl.a. dagpenge, efterløn og feriedagpenge.
  • Vores lokalafdelinger kender de fleste arbejdspladser og er klar til at svare på de spørgsmål du måtte have.
Hvad koster det at være medlem?

Priserne er gældende i 2025 og er for et medlemskab af a-kassen. Ikke fagforeningen. Du bør derfor kontakte din fagforening direkte, for at få oplyst, hvad det koster at være medlem.

Fuldtidsforsikret medlem med efterlønsbidrag = kr. 1136

Deltidsforsikret medlem med efterlønsbidrag = kr. 816

Fuldtidsforsikret medlem uden efterlønsbidrag = kr. 568

Deltidsforsikret medlem uden efterlønsbidrag = kr. 437

Fuldtidsforsikret medlem med bevis = kr. 568

Deltidsforsikret medlem med bevis = kr. 437

Fuldtidsforsikret medlem overgået til efterløn = kr. 561

Hvis du opretter en betalingsaftale i din netbank er du sikker på, at dit kontingent bliver betalt til tiden:

  • PBS-nr.: 0123 7179
  • DEB.GRP: 02316
  • Kundenummer: Dit medlemsnummer
Hvordan er prisen sammensat?

Dit kontingent til a-kassen er sammensat af et administrationsbidrag, et statsbidrag (medlemsbidrag), et ATP- bidrag og et eventuelt efterlønsbidrag.

Administrationsbidraget

Administrationsbidraget er 172,00 kr. pr. måned (2024), og anvendes til at administrere dit medlemskab af a-kassen. Vi fastsætter selv beløbet. Vi bruger beløbet til administration, herunder udgifter til medarbejdere, lokaler, IT og andre driftsudgifter. Administrationsbidraget er det eneste vi som a-kasse selv fastsætter. 

Statsbidraget (medlemsbidraget)

Statsbidraget er 376,00 kr. pr. måned for fultidsforsikrede og 250,00 kr. pr. måned for deltidsforsikrede (2024). Beløbet går til staten. Beløbets størrelse er også fastsat af staten. Vi overfører det fulde beløb til staten. Beløbet er det samme for alle a-kasser. Statsbidraget bruges til at finansiere a-kassens ydelser - især dagpenge til ledige. 

ATP

ATP-bidraget er 5,00 kr. pr måned og lovpligtigt. Det er 3,00 kr. pr. måned, hvis du er deltidsforsikret (2024). Dette er også fastsat af staten, som vi overfører det fulde beløb til. Beløbet er det samme for alle a-kasser. 

Efterlønsbidrag

Du betaler 548 kr. pr. måned i efterlønsbidrag, hvis du er tilmeldt efterlønsordningen og 365 kr. ved deltidsforsikring (2024). Størrelsen på beløbet er fastsat af staten, og denne indbetaling bliver overført til staten. Beløbet er det samme for alle a-kasser, og det bliver brugt til at finansiere efterlønsordningen.

Spar kontingentet, hvis du er under uddannelse

Du kan blive fritaget for at betale kontingent til a-kassen, hvis din uddannelse giver dig ret til at blive optaget som nyuddannet og få dagpenge som nyuddannet. Din uddannelse skal være erhvervsrettet og være normeret til mindst 18 måneder. Uddannelsen skal derudover berettige til SU eller elevløn.

Hvis du bliver fritaget for at betale kontingent, skal du være opmærksom på:

  • At det tidligst gælder, når vi har modtaget din ansøgning om kontingentfritagelse
  • At du bliver fritaget for 1 år ad gangen.
  • At din indtægt kontrolleres efter hver periode med fritagelse.
  • At du kan blive fritaget i op til 5 år.
  • At det ikke er sikkert, du kan fritages, hvis du holder orlov.

Vigtigt omkring indtægter

Får du elevløn, skal lønnen være overenskomstmæssig, og du må ikke have indtægt ved siden af elevlønnen.

SU eller skolepraktikydelse

Medlemmer på uddannelser, der er omfattet af SU klippekortsordningen, har et indkomstloft på 120,67 % af den maksimale dagpengesats, som er 21.092 kr. (2025-tal). Det vil sige, at dine indtægter ikke må overstige 25.451 kr. i 2025, hvis du er fritaget for at betale a-kassekontingent.

Du kan blive opkrævet kontingent med tilbagevirkende kraft

Vi ser på hver enkelt periode, du er fritaget. Har du har du tjent for meget, eller har du fået hjælp til forsørgelse, skal vi opkræve kontingent for hele perioden. Det skal vi så snart, betingelserne ikke har været opfyldt i en del af perioden eller hele perioden.

Barsels- og sygedagpenge m.m.

Du kan ikke blive fritaget, hvis du modtager hjælp til forsørgelse. Det er fx barselsdagpenge, sygedagpenge, kontanthjælp, revalidering eller uddannelsesydelse. Det er derfor vigtigt, at du kontakter os, hvis du under fritagelsesperioden modtager hjælp til forsørgelse.

Feriedagpenge og dagpenge

Du kan ikke få ydelser fra a-kassen, herunder feriedagpenge og dagpenge, mens du er fritaget for at betale kontingent.

Du kan ikke afbryde din fritagelsesperiode, med mindre det skyldes, at du afbryder eller afslutter uddannelsen. Du kan derfor ikke afbryde den for fx at tjene mere eller få udbetalt feriedagpenge.

Søg om fritagelse af kontingent

Når du søger om fritagelse for betaling af kontingent i a-kassen, fordi du er under uddannelse, gælder fritagelsen kun for en periode af gangen, typisk et år. Er du under 30 år i hele den næste periode, kan a-kassen forlænge fritagelsen. Er du eller bliver du 30 år, skal du søge om fritagelse hvert år.

Er du over 30 år

Reglerne er anderledes, hvis du er over 30 år. Her skal du, udover at følge en erhvervsmæssig uddannelse på mindst 18 måneder, være tilmeldt efterlønsordningen. Desuden skal du have ret til dagpenge ved uddannelsens start. Retten skal være optjent på baggrund af arbejde. Melder du dig ud af efterlønsordningen, kan du ikke længere være fritaget. Din indtægt må som beskrevet ovenfor ikke overstige det maksimale dagpengeniveau. Får du elevløn, må du ikke have indkomst ved siden af elevlønnen.

Er du over 30 år og voksenlærling

Er du fyldt 30 år og i voksenlære, kan du også blive fritaget for at betale kontingent. For at blive fritaget skal du have en voksenlærekontrakt og være tilmeldt efterlønsordningen. Melder du dig ud af efterlønsordningen, har du ikke længere ret at være fritaget for at betale kontingent.

Bliv medlem af fagforeningen

Melder du dig ind i en af de 5 fagforeninger, der står bag Din Faglige A-kasse, er du sikret kompetente kræfter, der forhandler på dine vegne, og som sikrer, at dine rettigheder bliver overholdt: 

Fagforeninger med OK-mærket sikrer dig et særligt kendskab til dit fag og din branche. 

Hvis du vil vide, hvad det koster at være medlem af en af de nævnte fagforeninger, skal du kontakte dem direkte.

Become a member of Din Faglige A-kasse

An a-kasse (arbejdsløshedskasse) is basically like any ordinary insurance company where you pay a premium in return for coverage.

Technically, it is a private association, but with one crucial difference. Because the a-kasse is subsidized by the Danish government, the amount you receive in unemployment insurance benefits is quite a bit more than what any for-profit insurance company would be able to match. 

So it makes perfect sense to be - or become a member of Din Faglige A-kasse.

About Din Faglige A-kasse

The trade unions behind Din Faglige A-kasse ensure that our work is always based on the profession. We therefore take pride in possing up-to-date knowledge about the different job possibilities and working conditions within each individual member's area of work.

Behind Din Faglige A-kasse are a number of professional trade unions (Tin and Pipe Workers' Union, Painters’ Union in Denmark, Danish Union for Electricians, etc.) that want their members to have an unemployment insurance fund that is based on their professionalism and ensures their security throughout their working life.