Du er ledig, tilmeldt på Jobcenteret og har fået godkendt din ret til dagpenge?
Så skal du hver måned udfylde dit dagpengekort og sende det til os. Husk at skrive alle dine timer på kortet - også hvis du går i arbejde i løbet af måneden.
Udfyld kort
Læs hvordan du udfylder kortet
Dagpengekortet er et skema, der gælder for en måned ad gangen. Her skal du bl.a. oplyse, hvor meget arbejde du har haft, om du har holdt ferie, om du har været syg m.m.
Du skal også ”foretage et skøn” vedrørende dine evt. arbejdstimer i dagene fra, du udfylder kortet og resten af måneden.
Det er vigtigt, at du husker at læse vejledningen til dagpengekortet, og at du er opmærksom på, at du selv bærer ansvaret for, at de oplysninger du afgiver korrekte og i overensstemmelse med virkeligheden.
Dine dagpenge bliver sat ind på din NemKonto den sidste bankdag i måneden, hvis du har indsendt dit kort til tiden.
Det er vigtigt at huske, at du har en frist på en måned og ti dage til at indsende dagpengekort.
Det er også vigtigt, at du husker at læse vejledningen til dagpengekortet, og at du er opmærksom på, at du selv bærer ansvaret for, at de oplysninger du afgiver korrekte og i overensstemmelse med virkeligheden.
Er du ansat med et fast antal timer om måneden (månedsnorm) og får en fast løn hver måned, skal du oplyse det antal timer, du får løn for på dagpengekortet. Får du udbetalt merarbejde, skal du også oplyse det på dagpengekortet.
Er din lønperiode en forskudt måned, skal du holde øje med, at du oplyser din månedsnorm for hver lønperiode.
Du skal også oplyse om ulønnet arbejde.
Hvis du ikke får en fast månedsløn, men aflønnes for det antal timer du har arbejdet, skal du oplyse de løntimer, som du har haft i måneden.
Følger din lønperiode kalendermåneden, er det de løntimer, der står på din lønseddel.
Følger din lønperiode ikke kalendermåneden, er du nødt til selv at holde regnskab med, hvor mange arbejdstimer, du har haft i måneden. Det vil derfor være en god idé, at du i en kalender skriver de arbejdstimer, du har haft dag for dag, eller gemmer dine timesedler.
Du skal også oplyse om ulønnet arbejde.
Du skal oplyse de løntimer, som du har haft i måneden.
Uger, og dermed også 14-dagesperioder passer stort set aldrig med en kalendermåned.
Du er derfor nødt til selv at holde regnskab med, hvor mange arbejdstimer, som du har haft i måneden. Det vil derfor være en god ide, at du i en kalender skriver de arbejdstimer du har haft dag for dag, eller gemmer dine timesedler.
Du skal også oplyse om ulønnet arbejde.
Så bør du kontakte os inden du udfylder dit dagpengekort. Det er muligt, at du opfylder betingelserne for at få udbetalt supplerende dagpenge, hvis du som fuldtidsforsikret arbejder 145,53 timer eller mindre om måneden.
En af forudsætningerne er, at du fortsat er tilmeldt jobnet.dk og at du står fuldt til rådighed for fuldtidsarbejde og at du kan tiltræde et fuldtidsarbejde med dags varsel. At du står fuldt til rådighed betyder også, at du stadig skal søge mindst 2 ledige stillinger pr. uge, som du skal registrere i Jobloggen på jobnet.dk.
Man kan få supplerende dagpenge i sammenlagt 30 uger inden for en periode på 104 uger. Det er kun uger, hvor vi udbetaler supplerende dagpenge, der tæller med i de 30 uger.
Hvis du er omfattet af et opsigelsesvarsel, skal du have en Frigørelsesattest (AR 230) . Udskriv attesten og sørg for at din arbejdsgiver udfylder den. Efterfølgende skal den uploades via Min side.
Da du har mulighed for at indsende dit dagpengekort, før måneden er gået, udbetaler vi dine dagpenge a conto den sidste bankdag i måneden.
Det betyder, at udbetalingen sker med forbehold for, at den efterfølgende kan rettes.
Vi sammenligner (læs mere i næste afsnit) hver måned dine oplysninger om løntimer på dagpengekortet med de oplysninger, som din arbejdsgiver har indberettet til SKAT (indkomstregisteret).
Ifølge lovgivningen er vi forpligtede til, at sammenligne de oplysninger, som du har givet på dit dagpengekort med de løntimer, som din arbejdsgiver har indberettet til SKAT (indkomstregisteret). Det kaldes i daglig tale "samkøring". Vi skal på den måde sikre, at du har fået det rigtige beløb udbetalt. Har du ikke det, skal vi regulere/rette udbetalingen. Fx ved at udbetale de penge du har til gode, eller ved at du skal betale et beløb tilbage.
Der kan være flere årsager til, at der opstår en uoverensstemmelse mellem de oplysninger, vi har fra dig, og de oplysninger, din arbejdsgiver har indberettet til SKAT. Oftest handler det om:
Skæve lønperioder
Din lønperiode er en såkaldt ”skæv lønperiode”, hvis den ikke følger kalendermånederne. Din lønperiode kan fx løbe fra den 15. i en måned til den 14. i den næste måned. Hvis din arbejdsgiver indberetter som om lønperioden følger kalendermånederne sker der meget let fejl.
Forkert indtastning i dagpengekortet
Måske har du arbejdet mere eller mindre, end du forventede, da du sendte dit dagpengekort, eller måske du har skrevet for mange/for få timer på dit kort.
Arbejdsgiver har indberettet forkert til SKAT
Det kan være at din arbejdsgiver har indberettet et forkert antal løntimer, eller at du har haft timerne i en helt anden lønperiode end den, din arbejdsgiver har indberettet i. Er dette tilfældet, så skriv det på samkøringskortet og vedlæg dokumentation i form af fx lønseddel, arbejdsplan eller lignende.